Trebuie să resetați numărul de pagini pentru fotoconductor oricând înlocuiți unitatea fotoconductorului. În caz contrar, imprimanta nu va înregistra înlocuirea fotoconductorului și va crede că vechea unitate fotoconductor este încă instalată. Prin urmare, imprimanta va continua să afișeze o Photoconductor (PC) Life Warning sau un    mesaj de 84 - PC Kit life. În plus, odată ce numărul vechi de pagini de fotoconductor neresetat va ajunge la un anumit punct, imprimanta va opri imprimarea și va afișa un 84 - Înlocuiește un kit PC / Photoconductor Exhausted sau un  mesaj epuizat pentru fotoconductor / 84 - Replace PC Kit

NOTĂ: Pentru mai multe informații despre aceste mesaje de eroare și semnificația lor, consultați secțiunea etichetată  Mesaje de eroare situate aproape de sfârșitul acestui articol. 

 

 

Pentru a reseta numărul de pagini de fotoconductor:

 

IMPORTANT! Numărul de pagini al fotoconductorului trebuie resetat doar atunci când este instalat un set de fotoconductor complet nou. Resetarea numărului de pagini fără a înlocui setul de fotoconductor va face ca fotoconductorul să funcționeze dincolo de durata de viață prevăzută și va crea probleme de calitate a tipăririi sau poate deteriora imprimanta.

 

Etapa

Acțiune

1

 

După instalarea noii unități fotoconductor, deschideți capacul frontal. Lăsați imprimanta pornită.

 

2

 

Cu capacul frontal deschis, apăsați și mențineți apăsat butonul Stop / Cancel ( ).

 

3

 

Urmăriți ecranul LCD. Când vedeți mesajul „ Resetare contor PC ”, dați drumul butonului.

 

4

 

Închideți capacul frontal. 
NOTĂ: Dacă doriți să confirmați dacă numărul de pagini de fotoconductor a fost resetat, imprimați o pagină cu setările meniului.
 

 

 1. Cu imprimanta la starea de pregătire, apăsați butonul Meniu ( ) pentru a intra în meniurile imprimantei.
   
 2. Apăsați   butonul pentru a derula elementele din meniu până când vedeți Rapoarte . 
   
 3. Apăsați butonul  Selectare  ( ) pentru a intra în meniul Rapoarte .
   
 4. Apăsați   până când vedeți pagina Setări meniu .
   
 5. Apăsați   o dată. Imprimanta trebuie să afișeze pagina cu setări de meniu de imprimare, iar paginile cu setările de meniu ar trebui să fie tipărite.


În pagina (setările) de setări din meniu, căutați o intrare numită PC Kit . Dacă contorul a fost resetat corect, setul PC ar trebui să citească Ok . 

 

 

 

Mesaje de eroare

 

avertizare de viață pentru fotoconductor (PC) sau un   mesaj de viață al unui kit de 84 de computere indică faptul că unitatea fotoconductor este aproape de sfârșitul vieții sale funcționale și ar trebui înlocuită în curând. Acțiunea recomandată este de a înlocui unitatea fotoconductor sau de a avea una suplimentară în stoc. Puteți apăsa   butonul pentru a șterge acest mesaj și a continua imprimarea.

Un fotoconductor epuizat sau un  mesaj 84 - Înlocuiește kit-ul PC indică faptul că unitatea fotoconductorului a trecut de-a lungul vieții sale funcționale. În acest moment, trebuie să înlocuiți unitatea de fotoconductor și să resetați numărul de pagini pentru a șterge acest mesaj. IMPORTANT! Imprimanta nu va mai funcționa după ce apare acest mesaj. Nu îl puteți șterge fără să înlocuiți unitatea fotoconductorului și să resetați numărul de pagini pentru fotoconductor.  

 

 

Metodă alternativă

 

Dacă apăsați butonul Stop / Cancel ( ) nu resetează numărul de pagini pentru fotoconductor, urmați pașii de mai jos pentru a accesa meniul Configurare al imprimantei și resetați contorul de acolo.

Etapa

Acțiune

1

 

Opriți imprimanta.

 

2

 

Cu imprimanta, apăsați și mențineți apăsată  și   butoanele.

 

3

 

Porniți imprimanta în timp ce mențineți aceste butoane apăsate. Urmăriți ecranul imprimantei. Când este afișat CONFIG MENU , dați drumul la butoane.

 

4

 

Apăsați   pentru a derula elementele din meniu până când vedeți  Resetare PC Cnt sau Reset PC Cnt .

 

5

 

Apăsați  butonul o dată, apoi apăsați  din nou pentru a confirma resetarea.

 

6

 

Imprimanta trebuie să afișeze scurt mesajul „ Resetare contor PC ” sau "Resetting PC Counter"și să revină la meniul principal.

 

7

 

Pentru a ieși din meniul Configurare, apăsați   pentru a derula elementele din meniu până când vedeți Ieșiți din meniul Config sau Exit Config Menu. Apăsați .

 

8

 

Dacă mesajele de avertizare pentru fotoconductor continuă să apară, vă rugăm să contactați asistența tehnică Lexmark sau nivelul următor de asistență pentru asistență suplimentară.